De les ‘Ontdek, leer en repareer’ is opzoek naar jou!

Voor een nieuw op te zetten groep van educatie- en reparatie-vrijwilligers zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om een aantal keer per jaar de les ‘Ontdek, leer en repareer’ te geven in samenwerking met andere vrijwilligers op basisscholen in Hilversum.

Er valt nog zoveel te ontdekken! Wat zie je als je een apparaat uit elkaar haalt en hoe zet je het weer in elkaar? Hoe kun je van oude spullen weer iets nieuws maken? En repareren kun je leren! Zelfs voor jonge kinderen is het leuk en nuttig om mee te maken dat een losgeraakt wieltje weer aan een speelgoedauto kan worden gezet. Dat een wiebelig geworden houten trekdier weer in elkaar kan worden gelijmd. En dat de losgescheurde kop van de beer weer netjes aan zijn lijf kan worden genaaid. Je bent eigenlijk nooit te jong om iets op te steken over hoe dingen in elkaar zitten en hoe je ze kunt repareren.

Wij zijn opzoek naar jou!

Ben je goed in het repareren van bijvoorbeeld elektronica, speelgoed of kleding? Kun je laten zien en uitleggen hoe je bijvoorbeeld een lampje kunt laten branden of een radio uit elkaar haalt? Of heb je een leuk idee om met kinderen iets te maken van oude spullen? En vind je het leuk om deze kennis te delen met basisschoolkinderen (9-12 jaar)? Dan zijn we op zoek naar jou! Handigheid, enthousiasme en inlevingsvermogen is belangrijk, een technische of onderwijs opleiding niet.

Je geeft de praktijkles op school samen met een aantal andere vrijwilligers en onder begeleiding van leerkrachten. We verwachten dat je minstens 2-3 keer per jaar beschikbaar bent om een les te geven. Dit kost ongeveer 2 à 3 uur per keer.

Op dit moment zijn we bezig om een groep te vormen van mensen die het leuk vinden om de les 'Ontdek, leer en repareer' te geven. Voor deze mensen organiseren we een startbijeenkomst waarbij we kennis met elkaar maken en we je uitleggen wat er van je verwacht wordt.

Voor deze vrijwilligersfunctie is een verklaring omtrent gedrag (VOG) nodig.

Aanmelden

Heb je interesse om mee te doen of heb je nog verdere vragen? Neem dan contact op met Ynske of Arnoud via contact@hilversumrepareert.nl voor meer informatie.

Dit initiatief is een samenwerking tussen het Repair Café Hilversum, Hilversum Repareert, Hilversum100 en Omgevingseducatie. Hilversum100 zorgt voor de begeleiding van de vrijwilligers.