Stofzuiger kapot? Laat hem repareren!

Doet je stofzuiger het niet meer? Dat is natuurlijk vervelend. Maar goed nieuws: de kans is groot dat deze nog gerepareerd kan worden. Bij de Stofzuigercentrale aan de Groest bijvoorbeeld. Eigenaar Oscar van Gorkom ziet regelmatig redelijk nieuwe stofzuigers in de milieustraat staan. “Ik betwijfel of ik die niet had kunnen repareren”, zegt hij. Zonde toch?

Welke stofzuigers zijn goed te repareren?
Toevallig staat er nu één stofzuiger in de winkel die niet gemaakt kan worden. De andere vier apparaten die klaarstaan om opgehaald te worden, werken weer perfect. “Alle stofzuigers op stroom kunnen wij eigenlijk altijd repareren. Zowel nieuwe stofzuigers als de wat oudere modellen”, legt Oscar uit.

Kapot of veel lawaai
De stofzuiger maakt veel lawaai of hij doet het helemaal niet meer. Dat zijn de meest voorkomende problemen waar de klanten van de Stofzuigercentrale tegenaan lopen. “Vaak ligt dat aan de verkeerde stofzuigerzak”, vertelt Oscar. “Ons advies is daarom om altijd de originele zak te gebruiken. Imitatiezakken zijn vaak voordeliger, maar die zijn ook van mindere kwaliteit. De stof is dunner, waardoor er meer fijnstof doorheen gaat en dat komt vervolgens in het apparaat en in de motor terecht. Op den duur gaat de stofzuiger daar kapot van.”

Wat kost het om een stofzuiger te laten repareren?
“Gemiddeld liggen de kosten tussen de twintig en veertig euro. We halen de motor dan uit elkaar en maken hem helemaal schoon. Alleen als de motor kapot is, loont het vaak niet om de stofzuiger nog te repareren. Een nieuwe motor kost namelijk al snel honderd euro. Afhankelijk van het type stofzuiger kan het dan interessanter zijn om een nieuwe te kopen.”

Hoelang duurt de reparatie van een stofzuiger?

Daar is Oscar helder over: “Wij hebben ‘m in één dag gemaakt.”

Klantervaring
Wil Kok (73) uit Loosdrecht gooit zijn spullen niet graag weg. Toen zijn Miele stofzuiger van drie jaar oud steeds minder stof opzoog, trok hij aan de bel bij de Stofzuigercentrale. “Ik kreeg vooraf de prijs te horen, dat vind ik wel netjes”, vertelt hij. “Voor dertig euro heb ik mijn stofzuiger laten maken en hij werkt nu weer perfect!” Wat was er aan de hand? Blijkbaar had meneer de stofzuigerzak niet goed geplaatst waardoor er stof in de motor was gekomen. Een bekend probleem voor Oscar van de Stofzuigercentrale. Hij repareerde het apparaat zoals beloofd binnen een dag. Meneer Kok vertelt na afloop: “Ik werd ouderwets goed geholpen bij de Stofzuigercentrale; de medewerkers zijn erg vriendelijk, beleefd en behulpzaam.”

Werkt jouw stofzuiger ook niet goed meer? Neem dan contact op of ga langs bij de Stofzuigercentrale. Liever naar een ander reparatiepunt? Vind een reparatiepunt bij jou in de buurt!